View Single Post
Stary 10-12-2017, 18:17   #4
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Fotele przednie z nowszego modelu czy pasują ?

Cytat:
Napisał Yellowstone2012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy wystarczy dokupic pilota i go zakodować.
Tak, każdego pilota do tego modelu da się zakodować samemu, można zakodować do czterech różnych pilotów jednocześnie (tyle zapamiętuje centralka)
Cytat:
Napisał Yellowstone2012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W bocznych jest klamka urwana, ale już kupiłem drugą. No i nie mogę jej wymienić, bo nie mam jak dostać się na kipę.
Dokładnie nie znam wszystkich systemów centralnego zamka w Mk6, ale w zależności od tego, czy to jest bus, kombi, van, nadwozie ramowe itd., zamek róznie się zamyka, w przypadku vana dwuetapowo - oddzielnie przednie, oddzielnie paka. Może tu jest twój problem? W instrukcji piszą o tym tak:

Otwieranie Van
Obróć kluczyk raz w zamku drzwi
kierowcy w kierunku przodu pojazdu.
Aby odryglować przednie drzwi od
wewnątrz, pociągnij klamkę otwierania
drzwi kierowcy.

Aby odryglować wszystkie drzwi, obróć
kluczyk w zamku drzwi kierowcy w
kierunku przodu pojazdu, dwa razy w
ciągu trzech sekund.

Jeżeli nie masz możliwości otworzenia tyłu zamkiem centralnym, to niestety pozostaje siłowe działanie - ja tu nie pomogę...

Cytat:
Czy to jest rozmiar 2 din, czy mniejszy, czy trzeba jakąś ramkę zainstalować.
Tak, to jest 2DIN, ale wtyki są specjalne fordowskie, a nie ISO.
W późniejszych modelach Ford przeszedł na ISO.
Tak więc do instalacji wybranego radia musisz kupić przejściówki, są dostępne na rynku. Szczegółów szukaj w dziale https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=176981

Ja dokupiłem oldschoolowe RDS EON 7000, teraz już raczej nie zdobycia w dobrym stanie, zmieniarkę mam pod fotelem pasażera. Jest w konwencji rocznika auta, ale przede wszystkim rewelacyjnie gra, wszyscy twierdzą, że mam dopałkę gdzieś ukrytą i subwoofera, a to te starocie tak daje... Za to nie kusi złodzieja, wysiadając z auta na dłużej nawet nie zdejmuję klawiatury pamięci.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 10-12-2017 o 18:44
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem