Temat: [Escape - Kuga USA] Olej do 2.0 EcoBoosta jaki ?
View Single Post
Stary 14-12-2017, 20:43   #24
fancomp
ford::average

Imię: Adam
Model: S-Max
Silnik: 2.0 EB (240KM)
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Olej do EcoBoosta jaki ?

Cytat:
Napisał Maniek179 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie na castrolu na postoju spalanie 0.5-0.6L/h. Jak wleje inny spadnie do 0.3?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Eee... Mało tego. Jak wlejesz ten drugi lepszy od tego lepszego od Castrola, to Ci na postoju po godzinie będzie ze zbiornika nadmiar paliwa wypływał .... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi olejami (gorszy - lepszy) , ale jak ktoś słusznie wspomniał wcześniej, ważne jest aby lać olej jaki zaleci producent (specyfikacja), a nie jaki się wydaje że będzie lepszy. Do tego, przestrzegać czasów przegladów i wg. mnie nawet wcześniej niż piszą wymienić ten olej, a nie czekać na 30 tys. km - to trochę przesada ... 15-20 tys. km i do wymiany. Olej markowy, nie marketowy, filtry (wszystkie) też wymienić i powinno być dobrze. Dbać o silnik, nie "piłować" na zimnym, ukochać, pogłaskać i ... autko się odwdzięczy. A tak na końcu, to miałem kilka samochodów (od nowości) i akurat do każdego wlewałem Castrola (zawsze syntetyk) i ... do końca z samochodami nie było problemu. Zastanawiacie się na lepkością dla US i Europy dla tego samego silnika. Może klimat, słusznie, może odległosci jakie pokonuje jednorazowo Amerykaniec maja wpływ. My w Europie jeździmy najczęściej dom-praca-dom i wychodzi pewnie średnio może 15 km dziennie ...
fancomp jest offline   Odpowiedź z Cytatem