Cytat:
|
U mnie na castrolu na postoju spalanie 0.5-0.6L/h. Jak wleje inny spadnie do 0.3?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
Eee... Mało tego. Jak wlejesz ten drugi lepszy od tego lepszego od Castrola, to Ci na postoju po godzinie będzie ze zbiornika nadmiar paliwa wypływał ....
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi olejami (gorszy - lepszy) , ale jak ktoś słusznie wspomniał wcześniej, ważne jest aby lać olej jaki zaleci producent (specyfikacja), a nie jaki się wydaje że będzie lepszy. Do tego, przestrzegać czasów przegladów i wg. mnie nawet wcześniej niż piszą wymienić ten olej, a nie czekać na 30 tys. km - to trochę przesada ... 15-20 tys. km i do wymiany. Olej markowy, nie marketowy, filtry (wszystkie) też wymienić i powinno być dobrze. Dbać o silnik, nie "piłować" na zimnym, ukochać, pogłaskać i ... autko się odwdzięczy. A tak na końcu, to miałem kilka samochodów (od nowości) i akurat do każdego wlewałem Castrola (zawsze syntetyk) i ... do końca z samochodami nie było problemu. Zastanawiacie się na lepkością dla US i Europy dla tego samego silnika. Może klimat, słusznie, może odległosci jakie pokonuje jednorazowo Amerykaniec maja wpływ. My w Europie jeździmy najczęściej dom-praca-dom i wychodzi pewnie średnio może 15 km dziennie ...