Cytat:
|
Panie Grzegorzu czy te 3 KM więcej może być spowodowane tym, że ja zalewam paliwo 98 a kolega, który był wcześniej prawdopodobnie 95? Może się*wypowie od razu jakiego paliwa używa?
|
Odpowiada wlasciciel wczorajszego moda 150KM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też jeździłem/jeżdżę na 98 więc reasumując 2 wykresy są na paliwie 98
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3KM mniej bo może paliwo z Auchenu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wcześniej tankowałem na Shellu 95, ale pieniądze są podobne, więc przeszedłem jednak na groszą markę, ale 98 które obniża ryzyko spalania stukowego i ewentualne korekty kompa. Pytanie czy Auchenowe te 98 jest to mocne 98. No nic mam pod OBD wpiętego Forsana więc auto jest monitorowane.
Fajnie się złożyło, ze 182 vs 150KM były tego samego dnia - więc i warunki testu były praktycznie identyczne.
Te 3KM w ta czy w tamta to bledy zapewne błędy pomiarowe.
Ciekawe z czego wynikają różnice, że u mnie poszła wcześniej hopka, a pozniej taki spadek. Ciekawe co moze za to odpowiadac? No i te falki, ale ktos chyba juz pisal, ze to zawor upustowy robi takie cyrki?
Co do samej modyfikacji polecam HEKO: szybko, miło i skutecznie. Cała operacja zajmuje 50min.