odgrzewając trochę już przykurzony wątek, będzie lift czy też nie?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fusion miał lift, w Chinach sprzedają już Mondeo5 po lifcie więc wydaje mi się, że siłą rzeczy w Europie też powinien być.
Nie spodziewam innych zmian w wyglądzie niż te co wprowadzono w US i CH , ale myślę, że możemy sobie pospekulować (
najlepiej z uzasadnieniami, co by nie pisania "od czapy") co zmieni się w technice (widziałem podobny wątek na niemieckim forum)
Oto moja lista:
- benzynowe silniki z filtrem cząstek stałych (nowe przepisy dot. spalin), 1.0eb podciągnięty do 140KM, nowy 1.5eb 3-cyl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. o mocy ok. 180KM, usunięcie z oferty 2.0eb 203, wersja ST >300KM (2.3eb z Mustanga albo 2.7 V6 z Fusiona)
- tdci z serii EcoBlue z mokrym filtrem (norma Euro 6.2), mocniejszy bi-turbo
- 8-biegowy automat, hydrokinematyk (wspólna konstrukcja Forda i GM, Mustang dostał w ramach liftu)
- "wyostrzenie" zawieszenia (FF3 dostał tego typu zmiany w ramach liftu, w FF4 też odgrażają się że pójdą tą drogą)
- reflektory full matrix - konkurencja już to ma, sądząc ze szpiegowskich zdjęć nowego Focusa (FF4) to też coś takiego już będzie miał
- gadżety z S-Max i Galaxy których do tej pory nie było w mk5, czyli: CTA, zmienny układ kierowniczy, przednia kamera w grilu
- poprawiona hybryda
- wersja w pełni elektryczna (coś w stylu Focus Electric)