View Single Post
Stary 15-12-2017, 22:14   #7110
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

1) mam 178 cm i o pasie w ogóle nie pamiętam. Nawet po kilkunastu godzinach jazdy nie odczuwam zmęczenia. Może źle siedzisz? Ja mam przód siedziska mocno podniesiony do góry oraz prawie pionowe oparcie. Do tego, pas ustawiony trochę pioniżej wysokości regulacji.

2) Ja jeżdżę na Auto, teraz na 19.5 C jak jestem w ubraniu (+ podgrzewany fotel i kierownica) lub 20.5 po zdjęciu kurtki, w samej koszuli. Temperatura mi się utrzymuje stabilnie. Prawda, jest odczuwalna różnica między 20 i 21. Ale w domu mam ogrzewanie nadmuchowe i też wyraźnie czuję różnice 1 stopnia

3) Przyzwyczaiłem się, ale z RES jest najciężej

4) Też podjeżdżam trochę do przodu. Auto jest długie i przednie drzwi wychodzą za dystrybutor. Tankuję na BP i pistolet dla diesla jest od prawej strony dystrybutora - wypada na wprost wlewu. Doceniam mniejsze kolejki dla aut z wlewem lewej strony - ale zauważyłem że staje się to coraz popularniejsze. Aha, jeżdżąc na wakacje z rodziną nie boję się o drzwi kiedy wysiadając na zakupy jak ja tankuję. Samemu się pamięta, ale pasażerowie nie zawsze

5) Pierwsze auto z podgrzewaną przednią szybą. Zero poświaty, w ogóle mi nie przeszkadza, nie zauważam drucików

6) Mam elektryczną i po zaprogramowaniu 3 ustawień zapomniałem o przycisku regulacji, który notabene jest umieszczony bardzo wygodnie na kolumnie. Jak rozumiem masz uwagę do regulacji ręcznej - jeśli takową posiadasz, to raczej nikt Twoim autem więcej nie jeździ - więc po jednokrotnym ustawieniu jeździsz tak praktycznie latami
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem