Fakt Transit droższy, pozwólcie że się wypowiem w temacie Ducato i Transita, bo mam oba modele.
Wojtek jakiś czas temu pisał: "Custom w tej cenie da dużo więcej niż Ducato" i... się nie mylił. Kolejne Ducato rok temu kupiłem bardzo świadomie, bo potrzebowałem "dobrego i trwałego woła do roboty", nic tu nie prześmiewam, a jest to mój czwarty Ducato i spokojnie mogę polecić. Porównując oba samochody tak po prostu bez wnikania w szczegóły, to Transit jest przyjaźniejszy w kabinie i wypaśniejszy w podstawie, Ducato solidny bez fajerwerków. Jak już wiecie z poprzednich moich wpisów kilka samochodów dostawczych już miałem. Absolutnie złego słowa o Ducato nie mogę napisać, ostatni z 2010 roku (teraz mam 2016) kupiony jako nówka zrobił ponad 400kkm. i kupiec po 2 tygodniach od sprzedaży dzwonił i dziękował za dobrze utrzymany i sprawny samochód. Serio.
@
piotrek305
"no nie mów że ducato to złe auto..."
Sierpniowy zakup rozważałem między Customem a Talento (miałem na 2 dni do testów) i o tym samochodzie pisałem. Wiem, że to po prawdzie Trafic, spalanie miał po tych dwóch dniach rewelacyjne (6,2 średnio), ale zwyczajnie bałem się silnika 1,6 w dostawczaku i te plastiki... no kurcze w Customie jest ładniej i wygodniej, w podstawie więcej niż w Talento. Demonstracyjny Talento ( 200km) i podemonstracyjny Custom (19000km) były w podobnej cenie (Talento droższe), obsługa w salonie Forda super, do tego chcieli się targować, a ja to uwielbiam i tym sposobem mam Customa.