17-12-2017, 22:29
|
|
|
ford::beginner
Imię: Jarek
Model: Ford Galaxy , Focus , Fiesta
Silnik: 2,8 1,8 1,25
Rocznik: 2001 2010 2014
|
Odp: 1.6 tdci gaśnie w trakcie jazdy
Cytat:
|
Witam. Dziś miałem podobna sytuację. 3razy auto zgasło przy spokojnej jeździe. Po odpaleniu auta wszystko jest ok, nic się nie świeci. Filtr wymieniany co 10-12 tys km. Wszytko oryginał. Ta sytuacja wydarzyła się po tankowania na pb(ultimatum to lepsze). Druga kwestia to wskazówka temperatury silnika. Potrafi się ruszać, zwiększać i zmniejszać podczas jazdy (stała prędkość, temp.powietrza +5) a w menu ukrytym temperatura silnika rośnie nawet do 120 stopni Celsjusza. Czy ktoś zna temat? Dobrego mechanika mam 40km od domu i obawiam się jechać aby nie stanąć całkiem w "polu"
|
wymień czujnik temperatury - niskie koszty - termostat powinien być ok
Bump:
Cytat:
Witam serdecznie,
Szukałem podobnych objawów na forum ale nie ma takiego samego przypadku.
W moim przypadku auto gaśnie w trakcie jazdy. Przy dodaniu gazu np. na 5tym biegu auto jakby się przydławiło i gaśnie. Zgaszenie zapłonu i ponowne uruchomienie silnika przebiega bez problemu. Robie około 200km dziennie. Pierwszy raz taka sytuacja miała miejsce ok 3 tygodnie temu i później był spokój. Dzisiaj sytuacja miała miejsce z 7 razy na odcinku 100km. Dodam jeszcze że do 2000RPM jak by wszystko jest ok. Problem jest najbardziej przy przyśpieszaniu. Dodaje gazu, auto przyśpiesza i nagle gaśnie. Jakiś pomysł? Jestem załamany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Silnik 1.6 TDCI
|
Wymień filtr paliwa
|
|
|