Witam!
Przeszukałem wszystkie tematy i takiego przypadku nie spotkałem więc piszę i proszę o wyrozumiałość jeśli jednak jakiś temat pominąłem.
Mój problem polega na tym, że mój Focus 1.8tddi 90km nie odpala przy minusowych temperaturach(co ciekawe wystarczy, że jest delikatnie na plusie i zakręce silnikiem 2-3 razy i odpala). Generalnie w ostatnich trzech miesiącach mój Focus miał robioną REGENERACJE GŁOWICY i WYMIANĘ POMPY WTRYSKOWEJ. Po regeneracji głowicy samochód niestety ma przedmuchy(z kominka bagnetu do sprawdzania oleju "bucha powietrzem", tak samo z korka wlewu oleju przy silniku). Nie wiem może ktoś już kiedyś miał taki problem i wie jak sobie z nim poradzić, bo ja już po prostu nie mam siły do tego samochodu...Na ciepłym silniku pali na dotyk, jeździ bez żadnej utraty mocy, wszystko jest jak należy, ale to palenie to jest po prostu tragedia pomieszana z komedią. Doradźcie coś Panowie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.