Wszystko co opisujesz to dla mnie jak wyżej pisałem przesunięcie mocowania zawieszenia do nadwozia co zaskutkowało zmianą wyprzedzenia sworznia zwrotnicy. To najczęściej się dzieje przy wjechaniu w dziurę, bo tak działają siły, fizyka. To jest do naprawienia, ale trudny temat. Druga sprawa, to może coś z układem kierowniczym też się pierdykło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kto wahacz wymieniał i czy nie dostrzegł innych uszkodzeń i czy na bank to ten wahacz ? Łożysko górne kolumny MacPerson nie zostało wybite ? Porządnie ustawiona geometria, zdrowe opony to i auto na jezdni nawet trochę pochyłej pochyłej w jedną stronę prowadzi się samo, bo siły kompensują nierówność czy pochyłość jezdni w jedną stronę. ( w Polsce do pobocza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Wyprzedzenie sworznia zwrotnicy, to podobnie działa jak w rowerze właściwie wygięty widelec z przodu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy przy ustawianiu geometrii autko było obciążane na przedzie po obu stronach jakimiś ciężarkami na podłodze pasażera i kierowcy cyrka po 50-70 kg > Ja jak robię geometrie to zawsze z obciążeniem, a kierownica w dybach aby nie drgnęła ani na lewo ani na prawo.
ps.
do wypowiedzi Kolegi niżej zdjęcia nie widziałem, ale ktoś z Kolegów wspomniał, że tam mogą być dwa wahacze niby dot ego samego modelu. Jak już sam się przekonałem u Forda konsekwencji brak w katalogowaniu i oznaczaniu części
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.