View Single Post
Stary 21-12-2017, 10:34   #2
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Znalazłem i zgubiłem biały klips w okolicach zbiornika wyrównawczego

Wczoraj pożyczyłem od kolegi podnośnik.
Za pomocą swojego i pożyczonego podniosłem przód, wlazłem pod auto i po 20 minutach odkręcania śrubek poległem.

Udało mi się faktycznie odkręcić miękką osłonę silnika,
ale przy czarnym plastiku osłony zderzaka/przedniej części silnika po prostu odpuściłem.
Nie po ciemku, nie jak pada deszcz i nie po pracy.

Po prostu dałem sobie spokój, tym bardziej leżąc pod dwoma podnośnikami z czego jeden od Golfa GTD który tak wszedł na rant żeby wejść (odrobina inna średnica rantu) i mimo że na 99% "nie spadnie" to w pewnym momencie uznałem że szkoda zabawy.

Dzisiaj około 12:00 czasu brytyjskiego jadę do zakładu obok (wczoraj nikt nie miał windy wolnej) bo jestem na to umówiony. Najwyżej zapłacę ze 150 zł za podniesienie, odkręcenie osłon i próbę znalezienia co to za plastik gdzieś tam wleciał.

Biorąc pod uwagę jak to wygląda pod silnikiem (a rzadko tam zaglądam sam) to osłony na tyle na siebie nachodzą że liczę że ten plastik jeszcze gdzieś tam jest.

Jak się nie uda, to w sobotę podskoczę do Forda ASO i tam na biureczku z napisem "Części/Serwis" jest naprawdę miły pan który pozwala zajrzeć na schematy i rysunki w ECATcie Forda i będę starał się znaleźć na rysunkach co zgubiłem.

Z racji że się wnerwiałem, że muszę od kolegi pożyczać podnośnik tak zamówiłem podnośnik hydrauliczny i dzisiaj kurier wręczył mi paczuszkę:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oczywiście będę dawał znać co i jak.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem