Temat: [Focus 2011-2014] Czemu tak ściąga kierownicę na boki
View Single Post
Stary 22-12-2017, 14:28   #55
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Czemu tak ściąga kierownicę na boki

Wiesz. Ja po prostu nie mam siły. Gdyby to było lato, to pewnie z uśmiechem na ustach bym szukał nawet sam, mierzył, ściągał koła, zaglądał i tak dalej.
Ale jest niestety zima, gdzie wracam do domu, jest ciemno, co chwila zmieniam baterie w czołówce bo na maksymalnej mocy świeci mi max 3-4 godziny a z racji że tydzień temu się przeprowadziłem z jednego domu do drugiego, to żyje się na kartonach szukając choćby podstawowych rzeczy do życia (choćby ciuchy na zmianę).
I z racji że dzień zaczyna się wcześnie i kończy bardzo późno, to człowiek po prostu nie ma siły.
Ale - koniec narzekania i tłumaczenia się skąd brak energii żeby z autem walczyć (a walczyć muszę, bo codzienna nawet jazda do pracy to zaciskanie zębów że coś nie działa. Sorry - takim typem jestem co to nie wytrzymuje nerwowo jak mu się coś popsuje, był 5 razy w McDonalndowych stacjach naprawy pojazdu a auto dalej kiepsko).
Nie wiem - może jutro dla przyjemności umyję i odkurzę sobie auto.
Mycie, czyszczenie czy detailing jakoś dziwnie sprawia mi przyjemność i mnie relaksuje.
Może wtedy jakoś inaczej spojrzę na ten problem.

Na razie cieszę się, że jest odrobinę lepiej i chyba tak mi się wydaje, że może jest coś nie tak z oponą/felgą. Przejechałem się kawałek przed chwilą na przerwie obiadowej i kurcze te same dziury i pochyłości jezdni i jakoś auto nie dostaje plus 300 do wspomagania że nagle kierownica idzie prawie że lekko jak piórko na boki (zamiast normalnie stawiać opór).

Nie wiem. Jutro 8:30 czasu angielskiego kolejna wizyta w tym samym warsztacie gdzie zaczynałem. Nie wierzę, że tam znajdą co jest nie tak, ale przynajmniej dam im koła żeby je wyważyli i sprawdzili opony. Kto wie - może coś się znajdzie.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem