Odp: Czemu tak ściąga kierownicę na boki
Na szczęście zawalony tylko "na razie" . Tak tradycyjnie, ale w ten weekend już sporo mebli z garażu idzie już do środka domu plus zamiast mieć po prostu wszystko wrzucone jedno na drugie bo już nie miałem siły pod koniec przeprowadzki, to poukładam teraz na półkach.
Akurat to miejsce jest ostatnie na liście jeśli chodzi o "uporządkowanie" po przeprowadzce i jest tam naprawdę multum rzeczy, które są tam tymczasowo.
Na całe auto raczej nie będzie miejsca bo mamy 4 rowery i dwie kosiarki (jedna nasza, jedna właściciela domu),
ale żeby chociaż do połowy wjechać to może będzie miejsca.
Gorzej na szerokość, bo chyba wchodzi tak na styk że wysiadasz z auta z wciągniętym brzuchem.
Ale - my tu pierdu pierdu a zawieszenie samo się nie naprawi.
Jutro rano wizyta w zakładzie mechaniki pojazdowej stasiek i jasiu czyli Stephen i John czyli HiQ.
Z racji że przegoniłem trochę swoje autko w drodze do domu to powiem tak.
No kurcze różnica jest.
Wjechałem na swoją osiedlową uliczkę która może służyć do testów zawieszenia i układu napędowego i muszę powiedzieć, że jest tak z 13,5 raza lepiej.
Idealnie może nie jest, ale nie muszę się siłować z kierownicą i w miarę ciągnie na pochyłach,
ale jest to chyba w normie tak jak powinno być.
W takim razie felgi albo opony.
Kierownica dalej nie jest prosto podczas jazdy więc znowu (po raz piąty) trzeba to zgłosić.
Podczas średnio-niskiej prędkości czuć jednak jakieś wariacje z tylnej osi więc na 80% będzie to koło które oberwało i poszło teraz na tył. Najgorzej że teraz na prawym przodzie mam to koło, które w Polsce mi zdiagnozowali że felga nie jest najrówniejsza i dali ją na tył.
Więc obstawiam że teraz obydwa z prawej są do zrobienia.
Po nowym roku miasto się ucieszy jak im zacznę od nowa robić problem,
bo niestety Anglia jest daleko za murzynami jeśli chodzi o dochodzenie swoich praw w sprawie uszkodzenia auta poprzez kiepskiej jakości utrzymanie dróg (tłumaczyłem kilka razy na forum. Poprzednia sprawa rozwalonej opony trwała 2 lata)
Ostatnio edytowane przez edmun ; 22-12-2017 o 19:08
|