View Single Post
Stary 23-12-2017, 11:14   #1
baner
ford::average

Imię: banerek
Model: transit 350
Silnik: 2.4 140 + program
Rocznik: 2008
Domyślnie błędy EGRu - co znaczą i jak z nich wybrnąć?

Witam. Gdy auto przekroczyło równo 110k km zaświecił mi się silnik. Ale zaświecił się też w czasie WULGARYZM ulewy. Takiej... No grubo było. Podpiąłem się pod byle kabel i pokazało błąd EGR. P0404 Zakres/parametry obwodu sterującego recyrkulacją spalin "A" i P1103 Zależny od producenta.
W zasadzie poza kontrolką nie widzę różnic w jeździe. Czasami mam wrażenie, że silnik trochę stracił na kulturze ale nie wiem czy to autosugestia czy tak jest naprawdę.
Czasami też ta kontrolka mi gaśnie i później znowu wraca.
Wydaje mi się też, że nie zawsze słyszę czyszczenie zaworu po zgaszeniu silnika, ale ja lekko przygłuchy jestem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc też nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i pytanie.
Te błędy. Czy ktoś wie co one oznaczają? Może to błędy elektryczne? Chociaż wiązki mam jak nowe więc...
Czy może EGR padł i czas na ... czyszczenie bądź nowy?

Według Słownika języka polskiego PWN wyraz "zajabisty" jest uznany za pospolity a nie wulgaryzm. Jest tak już od bardzo dawna. https://sjp.pwn.pl/sjp/zajebisty;2542522.html
Język polski tak jak i wszystkie inne ewoluuje. Może by tak za nim nadążać? Tak samo jak trzeba nadążać za Kodeksem ruchu drogowego, przepisami dotyczącymi VAT, numerami kont w ZUS i całą resztą zmian w naszym otoczeniu...

Ostatnio edytowane przez baner ; 23-12-2017 o 22:52 Powód: wulgaryzm - następnym razem poleci kolorowa kartka
baner jest offline   Odpowiedź z Cytatem