Cytat:
|
ja kupiłem u chińczyka , bo już mi się nie chciało czyścić starego .
porada ...nie kupuj chińskiego
przejechał jakieś 5tyś km i znów wywala błąd egr
|
No a jesteś pewny, że Twoje problemy to EGR? Bo jak rozumiem, czyściłeś już kilka razy tak? Może jest inny powód dla którego Ci go zapycha?
Mój samochód ma przejechane raptem 115 tys (albo trochę ponadto). Pomiędzy 34 tys a teraz przebieg jest zrobiony tylko na odcinkach 1600 km z postojami jedynie na tankowanie. Latam szybko (tempomat na okolice 3 tys RPM). U mnie więc zapchany zawór ma trochę sensu, bo nie ma kiedy się czyścić i mogło go przyblokować. Natomiast sam zawór... Czy naprawdę ma znaczenie czy ma nabite logo znanej firmy czy krzaczki może? Nie wierzę, że te rzeczy są robione w niemczech czy w polsce czy gdzieś indziej w EU. Podejrzewam że nawet pakowane już nie są u nas. Ale zgaduję tylko. Nie muszę mieć racji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z drugiej strony w ASO regenerowany to 1400 pln, nowy 4k to te chińskie 200 zł mają się tu nijak. Ale może ceny ASO mają się nijak?
Nie wiem. Może faktycznie spróbuję wyczyścić mojego.
A może mi ktoś podać nr/nazwę/rozmiar uszczelek pod EGR? Bez nich nie będę ruszał a nie bardzo wiem jak tego szukać.