View Single Post
Stary 23-12-2017, 23:47   #72
darrow
ford::average

Imię: Darek
Model: C-MAX 2013
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Sync applink jak uruchomić aplikację w radiu

Witam wszystkich dziś dokonałem aktualizacji modułu sync w moim C-MAX mk2.
Zakupiłem moduł D1BT-14D212-ED pochodzący z KUGI , data produkcji modułu to początek 2015 roku.
Dzięki trafnym sugestiom kolegi "boncio' w sprawie demontażu schowka w C-MAX, dostanie się do modułu odbyło się bez większych problemów.
Mój C-MAX posiadał pierwotnie moduł z serii: A5MT czyli SYNC 1.0.
Po dokonaniu fizycznej podmiany przyszedł czas prawdy czyli przekręcenie kluczyka i tu należy być cierpliwym system auta adaptował nowy moduł który uruchomił się po jakiś 2 do 3 minut co było oznaką że można było wejść w ustawienia SYNC. Podobnie jak u kolegów z tego wątku spolszczone było pełne menu SYNC 1.1 ale VC ciągle po angielsku.
Po wejściu do ustawień wersja FPN nowego modułu była: E1BT-14D544-AG
Po sprawdzeniu modułu czy wszystko działa, przystąpiłem do aktualizacji wersji softu do najnowszej z plików z tego wątku.
I tu kilka moich uwag należy dokładnie skopiować pliki instalacyjne jeden z nich ma ok. 700 MB i łatwo o jakiś błąd przy kopiowaniu na pendrive.
Procedura aktualizacji:
Język między zegarami musi być ustawiony na Polski.
1- włożyć pendrive, 2- odpalić silnik, 3- wejść w menu synca i uruchamić instalację i cierpliwie czekać.
Sync poinformuje nas po angielsku że aktualizacja będzie trwała ok. 20 minut oraz że będzie kilka razy się restartował. Najlepiej nic nie dotykać cieprliwie siedzieć w autku.
Po ok. 20 minutach powita nas informacją po polsku o ustawieniu języka na polski. Ale najlepiej jeszcze poczekać z kilka minutek jak będzie informacją na wyświetlaczu "instalacja zakończona".
I mammy tym samym najnowszą wersję softu E1BT-14D544-AN z polskim VC.

Dziękuję wszystkim uzytkownikom w tym wątku którzy podzielili się informacjami na temat aktualizacji SYNC 1.0 do SYNC 1.1.

Dla wszystkich forumowiczów życzę zdrowych i spokojnych świąt.
darrow jest offline   Odpowiedź z Cytatem