No tak Panowie. Wszystko prawda.
Tylko, że zmiana drożnego filtru, który ma rok, na nowy drożny, ani nie rozwiązuje problemu złego paliwa, ani nie zmniejsza ryzyka awarii. Filtr to sitko w którym zatrzymują się cząstki o danej wielkości. Reemisja zanieczyszczeń następuje dopiero gdy ciśnienie przed filtrem jest dużo większe od tego za filtrem. Płyn, tak samo jak prąd płynie po linii najmniejszego oporu. Jeśli część filtru jest zabrudzona to paliwo popłynie tam gdzie jest jeszcze czysto. Jak przestanie być czysto to to rośnie różnica ciśnień i nasz wskaźnik (jeśli jest sprawny) wyjdzie poza zieloną kreskę. Jeśli więc wskaźnik nie krzyczy na czerwono, to albo filtr jest jeszcze drożny na wystarczająco dużej powierzchni, albo ma dziurę. Nie ma innej opcji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Poza tym powierzchnia naszego filtru jest ze 4 razy większa (na oko) od filtrów w małych autach. Więc przy tankowaniu podobnego paliwa powinien wytrzymać przynajmniej 4 razy dłużej. I w tym przypadku nie ma większego znaczenia ile pali auto, bo przepływ przez filtr w dużym i małym aucie jest podobny. Zanieczyszczenia układu wtryskowego oczywiście występują, ale to się dzieje przez cząstki mniejsze od filtrowanych albo wtedy kiedy filtr faktycznie jest zabity i śmieci są przez niego przepychane dalej. Filtr nie przejmuje całości zanieczyszczeń. Nie usuwa siarki i rozpuszczalników z paliwa. Usuwa jedynie cząstki stałe - nie mniejsze niż albo większe od ... Reszta leci w pompę i wtryski.
Wymieniać oczywiście można wszystko nawet co dwa tyg i na pewno to nie zaszkodzi. Ale pomóc też w cale nie musi. We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek. Myślę, że dużo ważniejsza jest prewencyjna/częsta wymiana filtru powietrza niż paliwa.
A tak na marginesie
Na forum Subaru czytałem kiedyś (sprawdzałem czy nie chcę Outback'a) o jakimś serwisie w Wawie który swoim klientom czyścił wtryski co 100 000 km i ponoć silniki z tego warsztatu nie padały. Z tego co kojarzę Subaru i my jeździmy na tym samym układzie. Pisano też tam, że dodatki czyszczące są w tym układzie jak najbardziej wskazane choć nie są złotym środkiem.
Ot taka dygresja. Choć odbiegliśmy od tematu i zaraz będą na Nas krzyczeć.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja o filtrze napisałem tylko dlatego, że wskaźnik właśnie wyszedł mi znacząco poza zielone, więc filtr zaczął stawiać opór. Samochody różnymi błędami reagują na różne "usterki" więc wolałem się upewnić czy to nie ma związku z moimi błędami EGR.