View Single Post
Stary 27-12-2017, 20:41   #166
dandii
ford::average

Imię: daniel
Model: s-max Titanium s Focus mk3
Silnik: 2.2 tdci 1.0 ecoboost
Rocznik: 2011 2014
Domyślnie Odp: Jak przerobić fabryczne Webasto na uruchamianie z pilota w kluczyku

Witam, problem z piecem rozwiązany.Problem leżał w module sterowania, po wymianie
modułu piec ładnie chodzi.
Zdziwiło mnie jedno że komora spalania nie miała ani troche sadzy , piec wyglądał na nowy tak samo palnik i reszte części.
Dodam kilka zdjęć może komuś przyda się. Bardzo łatwo idzie rozebrać piec.
[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]

[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]

Mam pytanie, czy piece przed liftem mają softy jako aktywne ogrzewanie czy jako dogrzewacz silnika.
Jeden piec który miałem soft był padnięty i cały czas miałem błąd 22h
Kupiłem kolejny piec bardzo okazyjnie i wymieniłem tylko sterownik, data produkcji to 15.06.08 nr softu to09023523a i tutaj pojawił się problem.
Problem polegał na tym, że piec działał jak dogrzewacz, chodził cały czas jak odpaliłem silnik.
Mogłem go włączyć z conversa przed odpaleniem silnika, ale nie działała funkcja programowania danej godziny.
Szukałem dalej przyczyny i kupiłem kolejny piec za symboliczną kwotę , postanowiłem wymienić sterownik.
Okazało się że wszystko ruszyło, mogłem zaprogramować daną godzinę lub włączyć go od razu.
Wniosek jest jeden, piece występują jako dogrzewacze lub jako aktywne ogrzewanie.
mm32 może dodasz swoje dwa zdania czy mam racje.
Data produkcji obecnego softu to 25.06.09 nr identyfikacyjny oprogramowania to 09013054k

Ostatnio edytowane przez dandii ; 13-01-2018 o 11:52
dandii jest offline   Odpowiedź z Cytatem