Cytat:
|
Panowie a co może być przyczyną w silniki 1.4 16v takie syczenie jakby powietrza miedzy silnikiem a skrzynią biegów, ruszałem wężykami wtedy siła syczenia ani nie maleje ani nie zwiększa się. Dodam iż autko chodzi jak najbardziej oki.
|
Dobre pytanie, też się kiedyś nad tym zastanawiałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., prawdopodobnie "ten typ tak ma" ale co jest powodem ??. Chyba ma to związek z przepustnicą i ilością powietrza. Zauważyłem, że zaraz po odpaleniu gdy działa tzw. automatyczne ssanie to tego syku nie słychać, dopiero gdy silnik się nagrzewa i obroty się "normalizują" to pojawia się te syczenie, tak jakby gdzieś otwierał się dodatkowy dopływ powietrza ???
Dodatkowo jak się dynamicznie doda gazu to słychać takie jakby "prychnięcie" / kichnięcie.
Też chętnie się dowiem co to jest jeśli ktoś zna prawdziwą odpowiedź a nie tylko coś gdzieś słyszał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lub się domyśla.