View Single Post
Stary 28-12-2017, 10:20   #11
Maver2
ford::average

Imię: Mirek
Model: Fousion
Silnik: 1,4 80 KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Regulacja zaworów - Duratec 1.6 74kW

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie a co może być przyczyną w silniki 1.4 16v takie syczenie jakby powietrza miedzy silnikiem a skrzynią biegów, ruszałem wężykami wtedy siła syczenia ani nie maleje ani nie zwiększa się. Dodam iż autko chodzi jak najbardziej oki.
Dobre pytanie, też się kiedyś nad tym zastanawiałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., prawdopodobnie "ten typ tak ma" ale co jest powodem ??. Chyba ma to związek z przepustnicą i ilością powietrza. Zauważyłem, że zaraz po odpaleniu gdy działa tzw. automatyczne ssanie to tego syku nie słychać, dopiero gdy silnik się nagrzewa i obroty się "normalizują" to pojawia się te syczenie, tak jakby gdzieś otwierał się dodatkowy dopływ powietrza ???
Dodatkowo jak się dynamicznie doda gazu to słychać takie jakby "prychnięcie" / kichnięcie.
Też chętnie się dowiem co to jest jeśli ktoś zna prawdziwą odpowiedź a nie tylko coś gdzieś słyszał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lub się domyśla.

Ostatnio edytowane przez Maver2 ; 28-12-2017 o 10:24
Maver2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem