Dokładnie, zależy od potrzeb.
Ja mam auto w garażu i w tygodniu nie jeździ, czasem nawet 2 tygodnie stoi. Kamerka na stałe zabiłaby akumulator w niecały miesiąc (po jakichś 30 dniach ciągłej pracy zeżre wszystko z akumulatora ok 60 Ah, a te bardziej łakome to szybciej, bo nawet pod 200 mA przy 12V podchodzą - licząc transformację z 12 na 5 V dla kamerki a to może zabierać nawet ok. 5 Ah na dobę), więc dla mnie najważniejsze jest zasilanie tylko podczas włączenego zapłonu (ew. krok wcześniej z kluczyka - akcesoria).
Jak będzie okazjonalnie potrzebne stałe zasilanie podczas dłuższego wyjazdu z wizytami na różnych parkingach, to czasowo można użyć zasilacza z zestawu i wtedy zasilanie stałe, bo gniazdo nie jest odcinane.
Przez większość roku chcę mieć niewidoczną, odłączaną stacyjką, instalację, zasilaną z lusterka / czujnika deszczu / lampki, bez ciągnięcia kabli podsufitką i słupkiem (wtedy na czas wakacji mogę tam upchnąć tymczasowo kabel do stałego zasilania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).