Nie kręci rozrusznik
Witam wszystkich, posiadam transita z 2008r z silnikiem 2.4 tdci na bliźniakach dwa tygodnie temu byłem wymienić EGR-a drugi raz w ciągu miesiąc turbo działało dopiero przy 2800 obrotów i od tamtej pory zaczął się cyrk z odpaleniem tzn. Wchodzę rano do auta kontrolki wszystko świeci się ale rozrusznikiem nie kręci w ogóle chodź nie zawsze bo ostatnio stał dwa dni i rano za pierwszym razem odpalił trzy dni odpalał i teraz zaś drugi dzień nie odpala. Na linkę odpala po przejechaniu 10m, jak się zagrzeje auto i zgaszę go to normalnie odpala z kopa tylko problem jest z samego rana, przekaźnik sprawdzałem jest dobry. Czy mogli na serwisie coś zepsuć przy wymianie egr-a, uderzyć w ten rozrusznik albo kable naruszyć? Nawet nie wiem czy po tej samej stronie jest egr i rozrusznik bo z góry nie widać a pod auto nie mam jak wejść. Bo raczej związane to nie jest z zaworem bo rozrusznik w ogóle nie chce kręcić. Może ktoś orientuje się co może być przyczyną albo miał podobnie szukałem na forum ale nic ciekawego nie znalazłem. Dodam że auto ma przejechane ponad 541tyś i w tamtym roku wymieniony akumulator a rozrusznik nawet dwóch lat nie ma bo był wymieniany w serwisie. Z góry dziękuję za odpowiedzi😉
Ostatnio edytowane przez xlukasz18x ; 28-12-2017 o 22:27
|