View Single Post
Stary 28-12-2017, 22:05   #284
jaksen
ford::advanced

Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@jaksen trzy RWFy wejdą do S-Maxa z tyłu bez problemu. U siebie mam dwa: jeden na środku a drugi za kierowcą. Nie ma problemu żeby wsadzić 3. Nie wiem tylko jak wsadzać wtedy dziecko na środkowy.
Nie ma za to szans żeby odsunąć fotel przedni maksymalnie do tyłu jeśli jest za nim zamontowany RWF. Ja mam 180cm i fotelik mieści za mną akurat. Ale jeżdżę z oparciem ustawionym po rajdowemu (czyt. pionowo). Obawiam się, że nie da się tego zrobić w niczym co nie jest pokroju Multivana. A już na pewno nie da się w żadnym samochodzie segmentu D.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
dzięki za info! Co prawda na razie rozeznaję się w temacie auta na wielkim lajcie, bo zanim pojawi się kolejny rwf minie jeszcze odrobinę czasu, ale juz dobrze wiedzieć, ze smax pod tym względem jest opcją. Z tymi trzema rwfami z tyłu to słuszna uwaga. W sumie dałoby się raczej bez większych ceregieli dziecko tam umiejscowić i zapiąć, ale ... na dłuższą metę byłoby to mega upierdliwe i męczące Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Można wiedzieć, czy ten rwf za fotelem kierowcy masz na isofixie, czy na standardowych pasach? Isofix narzuca konkretna niezmienna odległość zarówno od oparcia 2klasy jak i fotela z 1szej. W przypadku zapięcia na pasy jest większe pole manewru - stąd też do obecnego cmaxa I dm2 wybraliśmy axkida minikid bez isofixa.
jaksen jest offline   Odpowiedź z Cytatem