Temat: [Mondeo 2007-2014] Czujniki ciśnienia i zmiana kół
View Single Post
Stary 29-12-2017, 12:19   #541
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia i zmiana kół

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwróć uwagę ze program pokazuje w hPa a converse w barach.
Dzielimy przez 1000 i wychodzą bary co oznacza, że TPMS Tool pokazuje na każdym kole 3,5 bara. Nie dość, że to niemożliwe bo napompowałem je idealnie do 2 miejsca po przecinku na 2,30 przód i 2,20 tył to jeszcze pokazywanie identycznych wartości do 3 miejsca po przecinku to już kompletna bzdura. Jeszcze kilka tygodni temu TPMS Tool pokazywał wszędzie wartości jak należy i zgodne z C+ (chociaż też zbyt precyzyjne i identyczne lewo/prawo) ale... przestał. Coś czuję, że i czujniki i TMPS Tool nie są wiarygodne... chyba, żę TPMS tool działa dobrze wtedy gdy cały układ na pewno jest sprawny

Ten ostatni odczyt jest na ID... ale nie mojego czujnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem skąd się wziął

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 29-12-2017 o 12:36
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem