View Single Post
Stary 29-12-2017, 23:45   #15
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Co jest na wyposażeniu bagażnika w wersji full wyposażonej

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaki sens kupować fordowski zestaw: apteczka + trójkąt,
skoro wszystko mieści się w schowkach kombi i nie zajmuje miejsca
Jak zwykle bardzo dziękuję za szczegółowy opis.

Odpowiadając na pytanie. Taki zestaw zamówiłem bo nie miałem pojęcia że za siedzeniami tylnej kanapy mam schowki na akcesoria. Gdybym wiedział, to nie zamawialbym tego niebieskiego zestawu w torbie tylko wypełniłbym miejsce za siedzeniami. Co do schowków bocznych, u mnie są wypełnione kablami rozruchowymi (4x już pomagałem ludziom w potrzebie), rozgaleznikiem 12V, pudełkiem z zapasowymi bezpiecznikami, alkomatami (na Francję), naklejkami na światła oraz naklejkami GB na auto gdybym zgubił te które aktualnie są założone itp itd.

Co do maty gumowej (zwykłej lub z przegródkami) lub siatki przegrody bagażnika to temat znam. Mam gdzieś na pendrivie zapisane screenshoty ze strony Forda dla własnej wygody jednak nie są to akcesoria które u mnie spełnia zadanie (mimo że maty bardzo chciałbym u siebie mieć).
Kwestia że dzień w dzień ja do bagażnika wrzucam rower podwożąc żonę do pracy lub przywożąc ja z powrotem. W tym momencie siatka odpada, mata z przegródkami też bo się zabije żeby efektywnie wsadzić / wyciągnąć rower (bagażnik dachowy mnie nie kręci a nie mam haka żeby założyć platformę na rowery, bagażnik na taśmy oparty na klapę mnie odrzuca jeszcze bardziej i tak zostaje przy obecnym rozwiązaniu gdzie otwieram klapę bagażnika, zwijam rolete, odpinam ja i składam siedzenia, roleta leci w bagażniku wzdłuż boku, rower do środka, zamykam klapę. Jestem wprawiony w tych ruchach) a zwykła mata nie robi mi żadnej różnicy.
Więc mimo że lubię oryginalne akcesoria, to mata, mata z przegródkami lub siatka to nie dla mnie :-)

Idąc dalej na to co jest u Ciebie. Gaśnica u mnie nie jest wymagana, więc nie będę kupował tym bardziej że dobrze wiem jak mało praktyczne (wydajnościowo) jest jej zastosowanie. Kamizelka i apteczka i trójkąt jak na razie jest u mnie w tym niebieskim zestawie (jak się już tłumaczyłem dlaczego). Jutro albo pojutrze sprawdze czy da radę to jakoś ułożyć żeby mi nie zajmowalo miejsca w bagażniku na widoku (mam przyczepione z boku wraz z dynanometrycznym kluczem do kół z różnymi nasadkami).

Wielkie dzięki wszystkim za udział w tym wątku.
Nad zamiana niebieskiego zestawu na czerwony muszę się po prostu zastanowić

Edit: przede wszystkim sprawdzę czy trójkąt wejdzie w miejsce za siedzeniami. Teoretycznie to ten sam?
Apteczke poszukam czy ktoś nie sprzedaje samej torby bez wyposażenia, to przełożę z niebieskiego zestawu do pustej torby czerwonej. Kamizelka i rękawiczki to malutkie rzeczy więc może pójdzie w te zamykane schowki. Ucho holownicze chyba faktycznie przełożę za siedzenie bo wygodniej niż podnosić cała podłogę. :-)

Dam znać co i jak :-) podrzucę równiez (jak to ja) zdjęcia.

Ostatnio edytowane przez edmun ; 29-12-2017 o 23:50
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem