View Single Post
Stary 30-12-2017, 00:26   #16
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Co jest na wyposażeniu bagażnika w wersji full wyposażonej

Cytat:
Napisał Ze_ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Długa wnęka niby na trójkąt, ale w Polsce ponoć z cudem graniczyło dostać auto z oryginalnym trójkątem Forda,
więc dealerzy wrzucali jakieś uniwersalne składaki, które się tam nie mieszczą, dlatego leżały we wnęce na koło.

[...]
Witam

Przypomnę, że nawet oryginalne trójkąty występują w wielu odmianach gabarytowych

przykład pierwszy z brzegu
(spotkałem jeszcze inne wielkości)

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ten dolny, niebieski spotkałem w 2 odmianach
a) pudełko z wytłoczonym logo Forda
b) pudełko bez logo, tylko papierowa naklejka Forda

2) Jakby ktoś szukał, to zestaw bezpieczeństwa Forda => na Allegro, za 50zł
(z datą ważności do roku 2022)

http://allegro.pl/apteczka-samochodo...7.html#thumb/1

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Co do schowków bocznych, u mnie są wypełnione kablami rozruchowymi (4x już pomagałem ludziom w potrzebie), rozgałęźnikiem 12V, pudełkiem z zapasowymi bezpiecznikami, alkomatami (na Francję), naklejkami na światła oraz naklejkami GB na auto gdybym zgubił te które aktualnie są założone itp itd.

[...]
3) narzędzia mam w takiej torbie

podobna na Allegro
http://allegro.pl/torba-kuferek-orga...591259056.html

Cytat:
Napisał Ze_ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Edit: Swoją drogą oryginalny trójkąt bym z chęcią przygarnął, jakby ktoś miał na zbyciu. We wspomnianym wyżej sklepie nie widzę. Alleśmietnik pokazuje używki za szalone ceny. A dobrze byłoby mieć za kanapą, bo łatwo wyjąć, a wiadomo, że im coś jest bardziej potrzebne, tym trudniej jest dostępne... Łatwiej pasażerów z tyłu wysadzić i sięgnąć przez oparcie, niż wypakować bagażnik na trasie.
4) wyślij zapytanie emailem do firmy ABC Focus,
bo mają fizycznie trójkąty do Focusa mk3 kombi,
a nie wiem dlaczego nie wystawiają w sklepie internetowym
Tak samo z zestawem żarówek Forda

https://abcford.pl/pl/i/Kontakt/15

Wysyłając zapytanie, nie pytałem o model Forda tylko zapytałem czy mają trójkąt o wymiarach, pasujący w otwór
( i tu podałem wymiary przetłoczenia w Focusie)

pozdrawiam
Arturek

PS Zdjęcia znikną w marcu 2018, bo wtedy wyłączają serwer na którym wklejam zdjęcia

Ostatnio edytowane przez arturek ; 26-03-2022 o 20:40
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem