@
Mihau
Różnica w kosztach między wariantem pełna A2 a wariant kombinowany (niezależnie czy to S11+DK92 czy S8 ) jest jeszcze większa, bo możesz przy okazji zatankować w normalnych a nie autostradowych cenach.
Poza tym to nawet nie o koszty chodzi - ja po prostu nie znoszę A2 i tych cholernych bramek. Na A2 jedynie fajnie się jedzie od granicy do Poznania, zazwyczaj jak jadę jest pusto, można depnąć i to tak naprawdę solidnie (Ostatnio przez ok 150km od granicy komp pokazywał mi średnie (nie chwilowe) spalanie 19,3l/100km, ale to było non stop 200-220km/h).
Ale tak jak mówię - ja przez S8 pokonuję Wawa-Berlin door to door (Natolin-Spandau) w około 6h z dwoma szybkimi postojami (tankowanie, gaz znika w oka mgnieniu). Oczywiście okupione jest to jazdą w PL w okolicach 180km/h (pusta S8 ) a w DE powyżej 200km/h (pusta A13 i A15 na długich fragmentach bez ograniczenia, jak jadę to jestem tam zazwyczaj 22:00-23:00 więc ruchu nie ma). Na S8 jedzie się po prostu spokojniej, mniejszy ruch, mniej przyklejonych do lewego, i mniej stresu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.