View Single Post
Stary 30-12-2017, 12:24   #1
Mihau
ford::beginner

Model: Ford Focus mkII CC
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Zdjęcia zakamuflowanego Focusa mkIV na ulicy.

https://www.autocentrum.pl/newsy/new...cjalnie/23289/
Są zdjęcia zakamuflowanego Focusa mk IV. Trochę różni się od tego ze zdjęć w majowym AutoŚwiecie, o których pisałem tu: https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=266678
W porównanie do tego z majowego AutoŚwiata zmienił się wygląd słupków C (już nie przypominają tych z Megane III czy BMW f20), tylne lampy, tylny zderzak i przetłoczenia pod przednimi lampami i same lampy przednie już tak nie zajeżdżają Talismanem.
Tylna klapa przypomina tą z Mondeo mkIV kombi tyle, że z bardziej pochyloną szybą.
Okna w tylnych drzwiach dalej mi przypominają BMW tyle, że tym razem f10.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylny błotnik przy zetknięciu się z tylną lampą przypomina trochę Kia Rio z taką różnicą, że w Focusie błotnik jest szerszy i jego krawędź przy lampie i zderzaku jest pod ostrzejszym kątem. Chociaż na poniższym zdjęciu Kii Rio z tej perspektywy krawędź tylnego błotnika wygląda jakby była pod podobnym kątem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właściwie to te fragmenty tych lamp w Focusie IV są pod takim kątem i krawędź tylenego błotnika jest pod takim kątem, że przypomina mi to Audi A7.

Z perspektywy na poniższym zdjęciu tył od boku wygląda jak skrzyżowanie BMW Serii 1 z Lexusem CT. Skojarzenie z CT za sprawą charakterystycznego lekkiego zestopniowania tyłu, a z BMW 1 za sprawą kształtu okien w tych drzwiach i braku okienka w słupku C.
O ile wcześniej pisałem, że lampy przednie już nie budzą skojarzenia z Talismanem to z poniższej perspektywy razem z tą krawędzią na zderzaku lampa przednia wygląda jak skrzyżowanie lampy od Astry IV z lampą od Talismana.

Sedan z tej perspektywy z tyłu przypomina Lagunę III i amerykańską wersję Hondy Accord. Słupki C bardziej Accord, a górne prztłoczenie na tylnym błotniku to bardziej Laguna III bo Focus IV też nie lamp tylnych zachodzących w błotnik i tego przycięcia nad lampą.

Ostatnio edytowane przez Mihau ; 03-05-2018 o 15:07
Mihau jest offline   Odpowiedź z Cytatem