Cytat:
|
Chodzi mi o to że nie leję tego co ty tylko inna marka ale 2T
|
Rozumiem, rozumiem, można też Mixol czy inny mineralny (też pół syntetyk), ważne aby się spalał. Chodzi o to, że na proces spalania, zapłonu ON, czas spalania ogromny wpływ ma liczba cetanowa ON LC zwana LC niestety każdy olej 2T dodany nawet 200ml do zbiornika 50 litrowego auta wali tą liczbę cetanową w dół o cyrka 3 punkty czyli pogarszają się warunki spalania.
Stąd dolewam Cetane Bost aby skompensować spadek liczby cetanowej, a może i ciut go podnieść ponad PN polską normę dla ON.
Efekt jest więcej niż zadowalający
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czuć pod nogą, diesel ożywa jak piorun
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Problematyczne i upierdliwe jest dozowanie tego wszystkiego, bo najpierw mieszam w 5 litrowym kanistrze, potem wlewam tą mieszankę olej 2T, ON 5l + Cetane Bost do zbiornika przez ten durny patent z lejkiem plastikowym, a dopiero potem zbiornik dopełniam olejem napędowym z dystrybutora. Tym sposobem na perfecto jest wymieszane
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
"Cetane Boost jest zalecany do stosowania we wszystkich typach silników Diesla: w samochodach ciężarowych i dostawczych, w autach on-i off-road, a nawet w statkach"
|
No wiadomo, że do wszystkich. Kolega mój dolał do Peugota 1,6 60ml silnik HDi110 KM zrobił trasę do Koszalina i zdziwiony po pachy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zatankował w Koszalinie na powrót i już tej samej jazdy nie było, bo butelka z Cetane Bost u mnie w garażu została
Kolega od Peugota oleju 2T nie dolewa tak jak ja, bo twierdzi, że to głupota na maxa, ale on kozak, bo ma Puga, a ja Forda