Odp: Fotele przednie z nowszego modelu czy pasują ?
Wszystkiego dobrego w nowym roku !
Zamówiłem ten oryginalny czujnik, ale nie miałem kiedy wymienić.
Zamówiłem klocki i się zastanawiam czy płyn kupować fordowski dot 4 czy inny i czy wgóle wymienić będzie mi ktoś to chciał.
Musze jeszcze kupić filtr paliwa ( Bosch, Febi, Mann), powietrza, sworzeń wahacza przedniego,wycieraczki 600 mm podjąć decyzję co z egr.
Po tym jak auto kopciło i nie chciało jechać. Zdjąłem kleme i poczyściłem wszystkie złączki, kostki alkoholem izopropylowym, benzyną, wd-40. Auto odpaliło i zaczęło jeździć normalnie. ( Dzień wcześniej nagle straciło moc, dymiło na czarno, nie chciało jechać ) Bład egr i czujnika na pewno wróci, czujnik wymienię, egr rozbiore może jutro. Nie wiem, gdzie wchodzi drugi koniec tej rurki Do filtra powietrza ?
Udało mi się kleić zdjęcia z Viakena.
Nie działa mi jeszcze rozrusznik.
Ręce opadają. 5 tys. wydałem w naprawy przez 3 miesiące a końca nie widać.
Tzn. działa kręci, ale .. nie kręci. Słychać go, ale nie łapie. Jak przepchne delikatnie na biegu to działa normalnie. I tak 50/50. Stało sie to drugi raz tam gdzie zmieniali opony. Powiedzieli, że nie bendix czy przekaźniki tylkm zawiesza się jakis bolec co wypuszcza cos tam tam cos tam.
I teraz sie zastanawiam czy regenerować swój czy kupić juz zregenerowany. 200 zł. taki kosztuje. Przy okazji rozrusznika warto było by zregenerować alternator i koło pasowe osprzętu z paskiem. Ale powoli tracę sens tych wymian.
Bump: I nie wiem co z tym przewodem, czym on wchodzi do obudowy filtra powietrza ?
Edit: Już poprawiłem zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Yellowstone2012 ; 01-01-2018 o 16:09
|