Cytat:
|
Zamówiłem ten oryginalny czujnik, ale nie miałem kiedy wymienić.
|
Zamówiłem ten oryginalny czujnik, ale nie miałem kiedy wymienić.[/quote] Czujnik temperatury wymienisz mając odpowiednio przygotowana nasadkę. Ja sam ją sobie przygotowałem wycinając w nasadce szczelinę na przewód czujnika szerokości 4mm tarczką na szlifierce kątowej. Do montażu (wkręcenia czujnika) dobrze jest użyć pasty ceramicznej.
Cytat:
|
Zamówiłem klocki i się zastanawiam czy płyn kupować fordowski dot 4 czy inny i czy w ogóle wymienić będzie mi ktoś to chciał
|
Każdy płyn dot4 będzie dobry.
Wymiana klocków w tym aucie to przyjemność, robi sie to szybko nawet na ulicy, na fabrycznym podnośniku. Jedyny problem to wciśnięcie tłoczków w zacisku w położenie wyjściowe. Ja używam do tego celu dwóch odpowiednio dużych skręcanych kluczy francuskich, ale można sobie poradzić też inaczej. Ważne: przy wciskaniu tłoczków zwracaj co kilka chwil uwagę na zbiorniczek płynu - czy cofający się płyn nie przelewa się na zewnątrz. Jest mocno aktywny chemicznie, może zalać elektrykę, zwłaszcza groźny jest dla gniazda i wtyku ABS-u. Ja odsysam go - gdy trzeba - dużą strzykawką.
Cytat:
|
sworzeń wahacza przedniego,
|
Tu raczej potrzebny jest dobry ściągacz - pojechałbym z tym do stacji.
Cytat:
|
Nie działa mi jeszcze rozrusznik.
|
Naprawa nie powinna być droga, bez kanału sam nie zrobisz...
Cytat:
|
Przy okazji rozrusznika warto było by zregenerować alternator i koło pasowe osprzętu z paskiem.
|
Nie wiem czy warto, ale jeżeli jest ok, to nie dotykaj. Koło pasowe jest drogie, to jest koło dwumasowe (dwuczęściowe łączone zwulkanizowaną gumą), jeżeli nie stuka i nie ma luzu - to daj spokój.
Cytat:
|
I nie wiem co z tym przewodem, czym on wchodzi do obudowy filtra powietrza ?
|
Jutro spojrzę jak jest u mnie podłączony, bo tak to nie pamiętam...
Cytat:
|
Ręce opadają. 5 tys. wydałem w naprawy przez 3 miesiące a końca nie widać.
|
Obyś tylko takie kłopoty miał. Auto ma 16 lat, ktoś sprzedał, więc nic nie inwestował w naprawy przed sprzedażą - tak jest zawsze.