Temat: [Fusion - Mondeo USA] Części eksploatacyjne
View Single Post
Stary 02-01-2018, 14:20   #65
JARO7007
ford::average

Imię: Jarek
Model: Modeo Mk5 USA
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Części eksploatacyjne

Obecne zamienniki ledowe są juź tak skonstruowane, że nie oślepiają, a dają większy strumień świetlny. Czytałem testy i porównania. Postanowiłem więc dokonać takiej przeróbki i jestem zadowolony, choć nie jest idealnie. Halogeny p/m świecą doskonale, gorzej z mijania zbyt nisko, choć snop jest mocny. Długie są trochę słabe, a dzienne dają radę idealnie.Te zmienniki H15 chyba jednk nie mają tak mocnego struminia świtlnego jak sprzedwca i producent podawał.To oczywiście się zdarza. Ponad 10 lat temu zakupiłem żarówki Osram +30% czy +50%. Zero różnicy. Udałem się z reklamacją , sprzedawca odmówił, twierdząc, że nie miał na te żarówki jeszcze reklmacji i do tego wyśmiał mnie dziwiąc się jak to sprwadziłem. Upierałem, żarówki zostły poddane ekspertyzie i okazało się, że miałem rację. Sprzedawca przeprosił i uznał reklamację.
Oczywiście przeróbka taka w świetle obowiązujących przepisów jest niedozwolona, ale to już inny temat.