Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 03-01-2018, 18:28   #4444
Grabarzek
ford::beginner

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Panowie, ja już nie wiem co mam czynić.
Po 5 wizytach ( i teoretycznie naprawach) w serwisie, po raz kolejny podczas wypalania DPF pojawił się dym spod maski. Po 4 wizycie już było bliskiej diagnozy którą sugerowałem, czyli wywołanie manualne wypalania, wejście w kanał i po prostu zobaczenie co to dymi. Niestety, jak mi powiedziano w serwisie zmienił się szef (wtf?) i nie mogą już czegoś takiego zrobić. Za to stwierdzili (chyba jakąś drogą dedukcji), że to jakiś czujnik temp. Oczywiście wymiana nic nie dała i problem dalej występuje. Nie mam już siły rozmawiać z tymi idiotami z ASO ( nie mam już słów, oni wsiadają i stwierdzają po 5 km, że nic nie dymi - tłumaczenie, że dzieje się to tylko podczas wypalania DPF nic nie daje). I tak się z nimi już nie cackam, tylko za każdym razem laweta, dzięki czemu mam przynajmniej przez 3 dni auto zastępcze. Dodatkowo zaczęły stukać zawory na 1 i 2 biegu. Jak samochód stoi przez noc to na zimnym silniku wręcz jak ktoś by na werblu grał...
Grabarzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem