Cytat:
|
U mnie na wolnych obrotach silnik mniej klekoce, pracuje jakby bardziej miękko,
|
To jest akustyczne złudzenie, nie może pracować bardziej miękko, pracuje ciężej niższym tonem i to jest te subiektywne miękko co sie ludzie rozpisują. Miekko, ciszej będzie pracował dopiero jak mu zwiększysz liczbę cetanową. Sama jazda na dolewanym tylko oleju 2T szkodę robi dla procesu spalania. Trzeba poprawiać liczbę cetanową jeśli dolewamy 2T
Bump:
Cytat:
|
Przy dolewaniu w stosunku 1:250 nie demonizowałbym obniżenia liczby cetanowej.
|
Przy tych proporcjach obniża się o 3 punkty. Paliwa na stacjach mają jak wyżej wspominałem 51-52-53, raz trafiłem na dostawę w Shell 54 LC była, raz jeden raz. Oczywiście w karcie zaopatrzenia, czyli zrzutu paliwa z cysterny do zbiornika. Dzisiejsze tankowanie w STATOIL 52 punkty olej arktyczny według karty zaopatrzenia.
Bump:
Cytat:
|
Na forach innych marek dyskusje w tym temacie toczą się od lat.
|
Tak wiele, wiele poczytałem o tych subiektywny odczuciach których według fizyki nie ma prawa być. Podnieść liczbę cetanową za tylko 4-5 złociszy na zbiornik to ma sens, bo trochę olejem 2T chronimy układ wtryskowy, albo nam się tak wydaje, a dwa proces spalania przebiega znacznie lepiej to czuć i słychać. Ja teraz cyrklowałem dodatek tak aby LC mniej więcej według proporcji producenta AMSOIL miał wartość zbliżoną do 54-55