View Single Post
Stary 04-01-2018, 02:47   #12
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: olej 2T do ON oraz dodatek AMSOIL do ON

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Samochód zmuliło po dolaniu 200ml 2T słychać było niższa cięższa pracę silnika. Gdybym tego nie usłyszał, nie zauważył to nie szukał bym Cetane Bostera,
O osiołku 2.5d nie będę pisał bo to konstrukcja archaiczna lecz niezawodna, ale tam najlepiej słychać "miękką prace silnika. W poprzednim transicie tdci zrobiłem ponad 600kkm. Czaskałem nim dziennie kilometry więc znałem doskonale klank motoru. Słyszałem każdą zmiane pracy w róznych warunkach i obciązeniach. Motor pracował z dodatkiem 2T i mam inne zdanie na temat klekotu, stukania czy tez miękkiej pracy silnika. Ale ok każdy może inaczej ten "dźwięk" odbierać. Przyznam ze nie stosowałem wynalazków wspomnianych przez kolegę, ale nigdy sie nie zgodzę ze 2T zamula, bo ja znając doskonale wspomnianego klekota tego nie odczułem w żaden sposób. Stosowałem w poprzednich silnikach cdti i teraz we wszystkich tdci i opisane spostrzeżenia kolegi są mi obce. W moim wrażliwym słuchu motor pracuje lepiej i tego sie trzymam. Czy coś to daje?.... Nie wiem, na pewno nigdy nie zaszkodziło
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem