Temat: [Mondeo 2007-2014] 1.8 tdci odpala i gaśnie
View Single Post
Stary 07-01-2018, 13:57   #1
michal86ole
ford::amateur

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Auto gaśnie po odpaleniu

Witam, posiadam Forda Mondeo MK4 2008r, 1,8TDCI, 125km. Od jakiegoś czasu zdarza mi się sytuacja, że auto po odpaleniu gaśnie i nie da się go ponownie odpalić. Za pierwszym razem po powrocie z podróży ok 60km, na drugi dzień odpaliłem wbiłem wsteczny ujechałem może z pół metra i zgasł.

Przyjechał do mnie mechanik, podłączył komputer jednak nie znalazł żadnego błędu i jemu auto odpaliło i samochód jeździł bez problemu do świąt. W święta po przejechaniu ok 100 km podobna sytuacja, wsteczny, ruszam i zgasł, rezultat - powrót ze świąt lawetą. Po świętach mechanik, żeby uruchomić auto musiał odpowietrzyć układ paliwowy i auto odpalało jak i jeździło bezproblemowo do dzisiaj.

Dzisiaj sytuacja niemal identyczna jak wyżej opisane z tą różnicą, że po odpaleniu chodził na jałowym biegu ok 10-20 sekund, a po wbiciu jedynki od razu zgasł i już go nie odpaliłem (kręci ale nie chce załapać)...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jakby ktoś mógł mi pomóc co może być, lub wokół jakiej części szukać to będę dozgonnie wdzięczny. Po głowie chodzi mi albo pompa, albo jakiś sterownik, bo auto zgasło równo z wbiciem jedynki.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam!
michal86ole jest offline   Odpowiedź z Cytatem