Temat: [S-MAX 2015- ] ST Line ktoś coś wie ?
View Single Post
Stary 08-01-2018, 16:54   #42
Jim
ford::average

Imię: Jakub
Model: Był S-Max 2.0 TDCi teraz jest XC90 :)
Silnik: 4.4 V8 315 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: ST Line ktoś coś wie ?

Cytat:
Napisał gaiden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest i na stronie forda cennik smaxa st-line. drozszy od titanium o 9 tysGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak de facto biedniejsza wersja, nie licząc tej nitki na siedzeniach. Chyba lepiej wychodzi doposażyć wizualnie titanium do st-line i pomijając czerwoną nitkę będzie taniej. Liczył to już ktoś?
Nie wiem jak to liczyłeś ale poza sportowym zawieszeniem, bajerami typu spojlery i kraty wloty typu plaster miodu oraz felgami 18" to w ST Line jest dokładnie to samo co w Titanium. Pomijam różnice elementów z logiem ST gdzie w Titanium są zwykłe a także czerwone nitki w ST zamiast białych. Jedyna różnica na "plus" w Titanium to chromowane ramki wokół okien.
Wszyscy się chyba zasugerowaliście opisem w cenniku na pierwszych stronach (2 i 3) gdzie przy ST Line napisano "Elementy dodatkowe w porównaniu do wersji Trend" a nie że bazuje na Trend. Co ciekawe przy Titanium napisano to samo.
Niestety lista różnic jak tam pokrótce jest wymieniona jest niepełna i myląca.
Poniżej link do mojego posta w innym temacie gdzie zamieściłem pełne porównanie na podstawie danych ze szczegółowego cennika.

https://forum.fordclubpolska.org/sho...9&postcount=17

Szary kolor to TREND, zielony wspólne cechy ST Line i Titanium, a różnice na czerwonym tle.
Przekonacie się, że wiele ich nie ma poza sportowym lookiem, natomiast jest kolosalna różnica w stosunku do TREND. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sama różnica w cenie podstawy (jak sam zauważyłeś) już daje do myślenia, bo poza Vignale to ST jest najdroższy. Tu znowu myląca jest kolejność w cenniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jim jest offline   Odpowiedź z Cytatem