View Single Post
Stary 08-01-2018, 18:11   #7288
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Zauważyliście, a raczej usłyszeliście, że wentylator ogrzewania na najniższym biegu podpiskuje jakby była wyświchtana tulejka? Sprawdzone na 3 nowych Mondeo - identycznie.

Próbuję znaleźć wewnątrz samochodu cokolwiek dobrej jakości. Na razie bezskutecznie. Wszystko jest jakby z innego świata, z poprzedniego wieku i do tego takie wszystko na odwal się i niechlujne. Nawet obrotomierz nie chodzi płynnie w analogu, tylko przeskakuje co 50 czy tam 100 RPM, jak się dobrze przyjrzeć. Wszędzie otacza mnie tandeta. Czy amerykanie naprawdę mają totalnie w WULGARYZM pojęcie "jakość"?

A ta wycieraczka nie wracająca od razu do dołu szyby - co to w ogóle ma być?

Dziś znalazłem na amazonie klamrę, która zapobiega podrzynaniu gardła przez pas Mondeo (tfu) mk5 (na pohybel). Może też uchronić przed dekapitacją w razie W. W Polsce tego nie widzę, więc chyba zacznę tym handlować. Polecam kobietom, które wozicie tą trumną na kółkach, jeżeli nie chcecie zostać wdowcami.

Bump:
Cytat:
Napisał panerai_47 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest inna kwestia, czy po modzie faktycznie jest 180KM? Ja twierdze, ze nie ma.
Jest, widzę po prędkości maksymalnej. Wzrosła o ~15 km/h. Poza tym 130-150 km/h było 5 s przed, teraz jest 4 s. Wcześniej na 2 biegu nie mielił, teraz mieli. Ale on ma tak płynny przebieg momentu, że strasznie kusi go jeszcze zrobić na 200-210, no ale takie rzeczy to dopiero za 2 lata (po gwarancji).

Ostatnio edytowane przez SRS ; 08-01-2018 o 19:41 Powód: wulgaryzm - następnym razem poleci kolorowa kartka
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem