Cytat:
|
jeździł nocą podczas deszczu? Zastanawia mnie czy jest poprawa widoczności względem xenonu.
|
Zależy jaką barwę mają palniki w xenonie, im cieplejsze tym lepsze na deszcz. Ja miałem wcześniej 6000K i jest poprawa na plus na mokrej nawierzchni.
Cytat:
|
na zdjęciu z ledem albo światła sa ustawione wyżej albo auto stało wyżej z racji innego miejsca. Chyba zę led ma inaczej odcięcie? Nie żebym się czepiał ale wydaje mi się że te ledy ostro biją po oczach z nad przeciwka mimo że "patrzą" z nad lini odcięcia światła.
|
Tam jest lekka górka do góry i dlatego świecą do góry. Żeby nie było - na xenonach stałem 2m dalej, bo było sucho, na ledach padał deszcz i w tym samym miejscu była wielka kałuża, a guminioków na nogach nie miałem. Xenony świeciły też do góry, bo auto nie zmieniło pozycji w poziomie, po prostu led ma duuużo wyraźniejszą linię odcięcia i większy zasięg. Na drodze nic nikogo nie oślepia, wszystko ustawione na stacji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.