Ja też coś dorzucę od siebie w tym temacie w kwestii brania oleju, a raczej jak poprawnie zmierzyć ilość oleju. Otóż mojego C-Maxa nabyłem ze stanem na liczniku ok 202 576 km, silnik to oczywiście 1.8 Duratec HE QQDB. Wymianę oleju miał przy przebiegu 200 500 km ( tak jest na kartce ) olej to Kroon-Oil 5W-40. I mam problem z właściwym odczytem stanu oleju, bo czy to po nocy czy na ciepłym, po wyciągnięciu bagnetu, ilość jest na poziomie minimum, a po włożeniu i wyciągnięciu ( próbowałem różnych metod, kręcenia, ustawiania na godzinie 9 czy 3, za każdym razem jest tak samo ) praktycznie cała skala na bagnecie jest uciapana olejem! z tym że jego jakby grubsza ilość znajduje się do poziomu 50% na skali i tym wskaźnikiem się sugeruję, że stan oleju mam ok. Czy to tak ma być? Jutro udam się do mechanika, co o tym myśli. Teraz na zegarze mam 203 400 km.
Bump:
Cytat:
|
Wg Ford Workshop Manuals czy to silnik CSDA, CSDB, QQDA, QQDB czy QQDC, 2.0L AODA, AODB
norma Oil consuption to 0.5L/1000km
|
No widzisz a według książki tyle, tak naprawdę to chyba sami konstruktorzy tego silnika nie są pewni ile bierze na 1000 km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.