View Single Post
Stary 11-01-2018, 07:54   #22
cannot
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Focus MK2 FL Kombi
Silnik: 1.6 DURATORQ TDCI DPF 109 KM 80 KW
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Po wymianie termostatu nie łapie temperatury

Cytat:
Napisał Dadek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj kolego. Przerabiałem ostatnio temat nietrzymania temperatury w moim Focusie 2.0 TDCI. Wymieniłem termostat - nic się nie zmieniło. Ale gdy autko już trochę się zagrzało zacząłem sprawdzać czy węże są twarde. Następnie powoli odkręcałem korek od zbiorniczka płynu (różnica ciśnień powinna wyrzucać płyn), ale ... tak się nie działo. Pomyślałem, że nie ma ciśnienia w układzie. Zakupiłem więc nowy korek zbiorniczka i jak ręką odjął. Od tego momentu temperatura ZAWSZE trzyma ok 90 stopni, nieważne czy jeżdżę czy stoję w korku. 90 jest i tak powinno być.
Dzięki za tak cenną informację. Przetestuje to dzisiaj u siebie.

Z rana jak jechałem do pracy nawiew ustawiłem na 0 i auto normalnie złapało temperaturę 90 stopni. Po ustawieniu nawiewów na maksa i gorącą temperaturę wskazówka spadła na 60-65 stopni.