View Single Post
Stary 11-01-2018, 23:14   #7335
Adam599

Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał piotrek305 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z takim przebiegiem to raczej beznyna... no chyba, że ten niewielki przebieg robisz w trasie to może i diesel wtedy być.. albo chyba, że po prostu lubisz diesla to bierz diesla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo tak z suchych wyliczeń wychodzi benzyna dla Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z takich czysto ekonomicznych wyliczeń to wychodzi benzyna to wiem jednak mnie bardziej chodzi o opinie o tych silnikach kultura pracy, awaryjność, osiągi, koszty też ale nie tylko. Tak wybierałem poprzednie volvo i bardzo dobrze trafiłem 2,4D 163 km silnik godny polecenia przez 10 lat i 130 tyś.km tylko przeglądy z wymianą filtrów i oleju nic nie było robione. Forda nigdy nie miałem i nie znam tych silników więc pytam. W budżecie jaki mam na auto mieści się VIGNALE 2.0 TDCI 210KM PowerShift niestety nic innego nowego tak wyposażonego nie dostanę na wyprzedaży 2017 roku. Chcę auto nowe żeby spokojnie przejeździć te 10 lat jak volvem. Nie lubię zmieniać samochodów.
  Odpowiedź z Cytatem