Cytat:
|
Witam;
Właśnie jestem po wizycie u mechanika i diagnozie. Otóż uszczelniacze zaworów do wymiany, pozatym tłoki i cylindry olejem zalane(sprawdzane endoskopem) więc z pierścieniami może być różnie choć sprężanie na zimnym dobre ana cieplym powyżej 16. Na dwóch kompletnie zalanych olejem tlokach skali brakło mechanik mówi że to przez olej który je uszczelnił. Pozatym oliwa spiernicza spod dekla od zaworów. Więc mowi że silnik do remontu czyli wymiana uszczelniaczy zaworowych, glowica do planowania i wymiany uszczelki no i to wszystko co wyjdzie po rozebraniu silnika(na myśli ma to co przy sprawdzeniu głowicy będzie szczelność itp.) A co do zapłonu to narazie zostawia temat bo przyczyną mogą być powyższe problemy i spalanie oleju.
Zastanawia mnie czy przy wymianie uszczelniaczy trzeba uszczelke pod glowica robić?
|
Czy to możliwe że przy takim bałaganie może nie świecić sie "check engine" ? Mam ochotę poszperać i sprawdzić czy handlarz wiedząc co sprzedaje czasem jej nie "naprawił". Mam na myśli skojarzenie jej z kontrolką np. ładowania aku. Już słyszałem trochę o takich przypadkach.