Cytat:
...Can't connect to ecu. Switch elm to ms-can .A ja żadnego przełącznika nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no nic chciałem uziemić samochód i nawet to mi się nie udało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Jakiego masz EMLa juri2069? (poniżej to nie reklama)
Jeśli dobry Polski produkt: STN1170 ELM327 v3 Diagnoza OBD2 MS-CAN (ostatnio cena spadła) - to on sam przełączy się pomiędzy HS/MS
To samo co wyżej ale na nowszym CHIPIE a tym samym Bardzo dobry produkt: Polski ELM327 v4 - Interfejs Vscan STN2120 USB
Jeśli bardzo dobry Rosyjski produkt: ELS27 - to tak samo jak wyżej
Jeśli zwykły ELM237 z przełącznikiem - to sam musisz przełączać jak Ci program powie.
Jeśli zwykły EML237 bez przełącznika - będziesz miał efekt taki jaki masz - nic nie zrobisz
Jeśli chodzi o FoCCCusa - to pare miesięcy temu zacząłem się bawić tym programem dużo rzeczy zmieniałem, przywracałem, znowu zmieniałem i sprawdzałem jaki ma to wpływ na samochód.i w pewnym momencie myślałem, że uziemiłem samochód...
okazało się, że TYLKO wyczerpałem akumulator.
I tutaj uwaga do wszystkich "nowicjuszy" (do których się i ja zaliczam) którzy podpinają się do kompa i coś zmieniają - miejcie na uwadze, że możecie rozładować akumulator i jak to się wydarzy podczas zapisywania danych..... będzie ciężko. Dotyczy to nie tylko FoCCCusa, ale i każdego innego programu.
Dlatego też FORD w instrukcjach do IDSa mówi o wcześniejszym podpięciu aku do prostownika.
Wracając jeszcze do tematu to FoCCCusem nie da się obniżyć przebiegu. tylko do góry (przodu).
miłego!