View Single Post
Stary 14-01-2018, 11:51   #4310
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Zgadzam się że to radio (Travelpilot) już mocno traci myszką i wielu montuje bo to "lepiej wygląda na desce". Nawigacja jest archaiczna i mino najnowszych map nie używam jej w ogóle. Jakość wyświetlacza nie istnieje już właściwie w dzisiejszych standardach. No ale niestety to ma już 10 lat, a jak w 2007 roku wyglądał rynek smartfonów? Wtedy to był hit.
Ja jednak bym się zastanowił nad zmianą, bo to radio gra słyszalnie lepiej od Sony więc zamieniajac na radio z Chinlandii będziesz miał dość mocne zderzenie z "jakością" dźwięku.
Poza tym jak już ktoś napisał zniknie połowa funkcjonalności Converse i sterowania z kierownicy (część ma jakieś konwertery które jakoś się łączą), więc masz coś za coś. Dostaniesz mirroring telefonu więc wszystko co za tym idzie - najnowsza nawigację, streaming muzyki, radio internetowe, diagnostyka obd, może kamera cofania, DAB jak ten model wspiera itd.
Sam się nad tym zastanawiam ale jest dla mnie za duża ingerencja w instalację (chcialbym sprzedać NXa a żeby to sensownie zrobić jako zestaw to musiałbym wypruc sporo kabli) więc na bardziej mi się opłaca poczekać i kupić nowsze auto.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem