View Single Post
Stary 15-01-2018, 00:24   #4
hunteroza
ford::average

Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Travelpilot NX SD - piszczacy wyswietlacz 8kHz

Cytat:
Napisał aprox99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do wybudowania radia potrzebujesz 4 haki i demontaż jest prosty.Szkoda że nie mam nigdzie tego numeru na ekranie
Mam zamiar zamówić coś takiego, w zupełności wystarczy, czy masz jakieś uwagi co do tego typu kluczy po taniości?
http://allegro.pl/klucze-wyjmaki-bla...129194718.html

Też mnie to bardzo dziwi, jesteś jedyną osobą z tego forum, która to zauważyła, a dźwięk 8kHz nie jest takim, którego ktoś może nie słyszeć. Mnie osobiście irytuje, a na pewno każdy go słyszy, chociaż co dziwne większości nie przeszkadza i nie zdają sobie sprawy z jego obecności.
Wczoraj pokazałem kolegom problem, 3 na 3 nie słyszeli nic i mnie wyśmiali. Jak na razie dwie osoby na kilkanaście przyznały mi rację. Kwestia kombinacji ucho+mózg chyba.

Z tego, co pytałem kolegi bawiącego się w takie rzeczy w Renault, jedyna rzecz, która może taki dźwięk wydawać to przetwornica w układzie podświetlenia ekranu, który prawie wszędzie jest zintegrowany z ekranem, jedna płytka. Także chyba nie ma wyjścia innego, niż to wyjąć i szukać takiego ekranu u chińczyków - zastanawiam się tylko nad jakością takiego elementu i naszych chińskich braci i tego, czy będzie pasował i nic nie popsuje. No ale widzę, że przy takim odzewie, nie ma wyjścia innego niż spróbować.

Jeszcze raz dzięki za info! A masz może te fotki z rozbierania nawigacji jeszcze gdzieś? Trochę boję się do tego sam podchodzić, bo często zbyt siłowa technika uniemożliwia u mnie ponowne złożenie tego za co się wezmę - no ale trzeba znaleźć chwilę i delikatnie spróbować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hunteroza jest offline   Odpowiedź z Cytatem