Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 15-01-2018, 11:51   #3279
KenyKeczuoki
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 HDI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Mondeo dla mnie jest fajną kanapą, nawet rozstaw osi to pokazuje (największy w klasie), jeśli chodzi o szybszą jazdę to fajniej spisuje się passat (w autosegmencie) moim zdaniem. Lepszy układ kierowniczy, krótszy rozstaw osi i sztywniejsze zawieszenie, za to mondeo jeździ mi się jakoś tak lepiej, spokojniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mazda 6 to dla mnie auto dosyć słabe, jedynym plusem jest ładna deska rozdzielcza, dalej raczej traci względem konkurencji, szczególnie paleta silnikowa jest dla mnie sporym minusem, wolnossące benzyny są strasznie mułowate. Ale wykraczamy trochę poza temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W temacie- faktycznie w starszych mondeo 215/60/16 nie ma homo, później już ma. Od którego roku? Spróbuję sprawdzić wieczorem. Na pewno od 2013 jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Wg instrukcji obsługi dopiero od 2012 roku było homo na 215/60/16.
Polecam patrzeć na naklejkę w progu kierowcy, zamiana z 55 na 60 daje dodatkowe 21,5 mm gumy na średnicy i co za tym idzie poprawia komfort.
KenyKeczuoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem