Temat: [Mondeo 2007-2014] Webasto - samodzielny montaż
View Single Post
Stary 15-01-2018, 14:32   #202
koval1980
ford::advanced

Imię: Radzio
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007/2008
Domyślnie Odp: Webasto - samodzielny montaż

dafior01 miałem webasto w poprzednim aucie Volvo V40 i jak się coś zblokowało na maksa to nawet reset nie pomagał. Mało tego, nie każdy warsztat, który "niby" zajmuje się webasto potrafił programem odblokować. Korzystałem potem tylko z sewisu Webasto i Tobie też radzę poszukać i podjechać choćby tylko na podłączenie pod kompa. Skoro sam montowałeś to masz jakieś pojęcie. Będziesz wiedział co zrobić, a lepiej stracić ok.50zł (tyle płaciłem) i wiedzieć konkretnie co jest grane.
Objawy miałem kiedyś podobne i przyczyną była padnięta świeca w webasto, ale moje webasto było z roku 2000, tylko za mojej kadencji jak wysiadł sterownik to przerobiłem na pilota, wcześniej był zegar. Może też być zasyfione coś w środku, wtedy też się nie uruchomi. W serwisie wtedy polecili mi używać minimum raz w miesiącu, żeby się chociaż "przedmuchało".

Webasto jest świetne, jak się nie psuje, potem zaczynają się schody no i koszta. Jeśli nie pasuje Ci wizyta w serwisie to poczytaj na forum elektrody, tam maja przeróżne przypadki i jak tylko mogą to służą pomocą.
koval1980 jest offline   Odpowiedź z Cytatem