Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 15-01-2018, 19:44   #3285
KenyKeczuoki
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 HDI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał maximondi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy problemach z winklowaniem polecam najpierw założyć dobre opony a potem mechanika który potrafi ustawić zbieżność (łącznie z tylną osią),
auto jedzie wtedy jak po szynach.
Tico też się to tyczy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał maximondi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, nie MKIV a według instrukcji z linka tylko dwie wersje silnikowe :
2,0L Duratorq-TDCi(DW) i 1,6 DuratorqTDCi (DV) mogą założyć 215/60 R 16.
Ale jednak do MK4 z tymi silnikami.

Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I wszystko w temacie doświadczenia kolegi w zakresie prowadzenia się Mondeo. Pocieszę, że dzięki temu wiele jeszcze pozytywnego zaskoczenia przed kolegą...wystarczy dać szansę sobie i Mondkowi
No i? Jak nie upalam pod lidlem na ręcznym to znaczy, że nie potrafię jeździć?
Chyba niektórzy zapominają do czego to auto zostało stworzone, nie jest to w jakimkolwiek stopniu "sportowe" auto i nigdy nikt z takim zamysłem tego samochodu nie projektował, nawet z najmocniejszym silnikiem to nadal tylko kanapowóz. Ponadto potrafię odróżnić prowadzenie się auta w zależności od opon. Zresztą sam układ kierowniczy sporo mówi o tym aucie.
Nie rozumiem totalnie oburzenia niektórych. Ja wiem, że w naszym kraju auta pokroju BMW 318 uchodzą za sportowe bolidy, ale niestety nimi nie są. Czy to źle? Moim zdaniem nie, jak sam zaznaczyłem Mondeo jeździ mi się dobrze. Do szybkiej jazdy mam inne auto w domu, robienie z Mondeo rajdówki raczej zepsułoby to auto.
Ponadto kupując opony nastawione na komfort tracę doświadczenie czy coś? Nie rozumiem Twojego toku rozumowania. Weź napisz do takiej firmy jak Rolls-Royce, że się nie znają i ich koła 19. calowe to kaszana i powinni obniżyć profil opony... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ze swojej strony dodam, że jeździłem dwoma mkIV. W pierwszym dałem się namówić na zimowe 16". Auto prowadziło się tak, że ze łzami w oczach czekałem na wiosnę aby wrócić do letnich 18-tek. Przy drugim (po lifcie) mkIV zostawiałem na zimę 18-tki i było genialnie!
Porównujesz prowadzenie mk4 przed i po lifcie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
KenyKeczuoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem