Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna
Wymieniłem szybę- pakiet szyba PZU - oryginalna 4360 zł (filtr UV), znaleźli zamiennik za 1670 zł. Zamiennik ale tak naprawdę oryginał od Saintgobain, identyczna specyfikacja (eurokod) przy montażu podejrzałam, że mocowanie lusterka na szybie ma zeszlifowaną fabrycznie nazwę Fomoco i brakuje napisu Ford na szybie. Reasumując, obie szyby identyczne jesli chodzi o parametry ale zamiennik/oryginał bez fordowskich nazw. W zestawie dystanse, silikon do kamerki. Przyznać trzeba, że przebitka na szybie konkretna. W PZU jesli nie znajdą zamiennika w ciagu 3-4 dni wtedy dopiero idzie przez Forda. Wymieniałem szybę w warsztacie rekomendowanym przez PZU i goście robili tylko to, czyli wstawiali dziennie 10-15 szyb- sprawnie im to poszło, bardzo.
Jak macie zamiar zmieniać ubezpieczyciela i uniknąć wpisanej szkody u innego ubezpieczyciela z powodu szyby/ warto mieć szczęście/nieszczęście i uszkodzić szybę kilka dni przed upływem terminu obecnej polisy i mieć już ofertę od nowego ubezpieczyciela.
Ostatnio edytowane przez Rothmans ; 15-01-2018 o 20:54
|