Cytat:
|
Najlepiej sprawdzić miernikiem elektrycznym lub żarówką 12V. Dajesz plus do kabla od świec, pożniej do zarowki/miernika i minus do masy, po przekreceniu kluczyka w pozycje II powinno byc napiecie. U mnie wszystkie swiece były ok, ale nie dostawaly zasilania. Jednak skoro mówisz, że aku padł a auto nie zagadało, to bardziej bym obstawiał wodę w filtrze i korek przez to.
|
Tak zrobilem. Najpierw kontrolka/probowka do swiecy kabelek do masy i po wlaczeniu zaplonu zadnej reakcji. Pozniej miernik i tez jedna koncowka do swiecy druga do masy i po wlaczeniu zaplonu ani na chwile nie pojawia sie napiecie. Tylko ze teraz nie ma mrozu. Ten test robilem gdy bylo -1 na dworze i wlasnie chodzi o to ze wydaje mi sie ze komputer stwierdzil ze nie ma potrzeby grzania swiec wiec nie podal napiecia, czy tak? Czy mimo wszystko chociaz na chwile powinno sie pojawic? Kontrolka od swiec mignela na momencik ale czy chodzilo o grzanie czy o test taki jak inne kontrolli np poduszka esp itp? Bo przy większym mrozie na conversie byl napis Podgrzewanie Wstepne i moze dopiero wtedy powinno sie pojawic napiecie? Nie ma teraz jak na zlosc mrozow zeby sprawdzic. A przy -7 to chyba nawet jakby nie grzaly to ciezko ale by odpalil czy mam racje?
A moze ktos jeszcze cos powie na temat bezpiecznika F2 opisanego jako Monitorowanie Swiec Zarowych. Nie ma na nim pradu i nie wiem czy powinien byc caly czas czy dopiero w okreslonej sytuacji sie tam pojawia napiecie?
A gdyby byl uszkodzony kabel o ktorym piszecie ten od bezpiecznokow do PCM to czy pokazalo by jakis blad?
Napisze tez ze bezpiecznik 60A jest sprawny. Przekaznik R4 po wlaczeniu zaplonu tez "tyka" jak by dwa razy tylko tak jak mowie moze jest za cieplo a to ze nie odpalil mi przy -7 to moze taki wybryk tylko?