View Single Post
Stary 19-01-2018, 12:11   #21
Caribou
ford::average

Imię: Caribou
Model: C-Max // S-Max
Silnik: 1.5 Ecoboost 150A6 // 2.0 Ecoblue 190A8 AWD
Rocznik: 2015 // 2018
Domyślnie Odp: Zakup nowego s-maxa

Cześć, rozważam nowego S-MAXa (ja skończy się leasing na obecnego C-MAXa) i mam kilka kwestii w których chętnie przeczytam Wasze zdanie:

1) czy warto kupić VIGNALE (niby lepsze spasowanie, wyciszenie, fajna tapicerka i deska w skórze, dużo tańsza kamera przednia itd.) czy jednak ST-line lub Titanium nie odbiegają na tyle, że szkoda przepłacać?;

2) obceny S-MAX debiutował w 2015 czy jest sznasa na coś nowego szybko? Czytałem, że Ford ma się skupić na SUVach bo na tych realizuje większą marżę (to było na bazie oficjalnych strategii FORDa pisane);

3) Silnik - przebieg roczny max 12k km - korci mnie 2.0 Ecoboost ale z drugiej strony ten wir w baku - teraz mam 1.5 EB z AT i jednak poniżej 8 a nawet bliżej 9 (z dystrybutora bo komp zaniża u mnie) przy mieszanym cyklu nie schodzę. To może lepiej Biturbo 210km? tu obawy innego typu tj. czy ktoś nie wpadnie na pomysł, ze dieslem nie można do centrum miasta wjechać :-) Hybrydy to chyba jeszcze długo nie będzie?

4) jaka alternatywa? Monedo kombii - trochę mały bagażnik, EDGE - sporo droższy jednak, VW nie kupię (Seata też), zostaje chyba tylko Peugeot 5008 ale to już taki a'la SUV

5) czy warto dokupić dach panoramiczny - w sensie jak to się sprawuje itd.

Z góry dzięki za dyskusje!

Ostatnio edytowane przez Caribou ; 19-01-2018 o 12:24
Caribou jest offline   Odpowiedź z Cytatem